Microsoft account
Intro Microsoft 365
Word
EXCEL
Teams
OneNote

Celstijlen: Maak je spreadsheets visueel aantrekkelijk

Celstijlen zijn een krachtige tool in Excel waarmee je de opmaak van cellen kunt definiëren en beheren. Door celstijlen te gebruiken, zorg je voor een consistente en professionele uitstraling in je spreadsheets, waardoor ze overzichtelijker en gebruiksvriendelijker worden.

De voordelen van celstijlen:

 • Consistentie: Celstijlen garanderen dat alle cellen met dezelfde kenmerken (zoals lettertype, kleur, uitlijning) worden opgemaakt, waardoor je spreadsheet er geordend en professioneel uitziet.
 • Tijdsbesparing: Met celstijlen hoef je de opmaak niet voor elke cel afzonderlijk te definiëren. Je kunt een stijl definiëren en deze vervolgens toepassen op een groot aantal cellen tegelijk.
 • Gemakkelijke aanpassingen: Als je de opmaak van een cel wilt wijzigen, hoef je niet alle cellen afzonderlijk aan te passen. Je kunt de stijl aanpassen en de wijzigingen worden automatisch doorgevoerd in alle cellen waaraan die stijl is toegewezen.
 • Verbeterde leesbaarheid: Door kleuren en lettertypen strategisch te gebruiken met celstijlen, kun je de nadruk leggen op belangrijke informatie en de leesbaarheid van je spreadsheet verbeteren.

Celstijlen toepassen:

 1. Selecteer de cellen waarop je de celstijl wilt toepassen.
 2. Ga naar het tabblad Start.
 3. In de groep Stijlen > Celstijlen vind je verschillende opmaakopties.
 4. Klik op de gewenste celstijl om deze toe te passen.

Celstijlen maken en aanpassen:

 1. Selecteer de cellen met de gewenste opmaak.
 2. Ga naar het tabblad Start.
 3. In de groep Stijlen > Celstijlen klik je op de knop Nieuwe celstijl.
 4. Geef de stijl een naam en klik op OK.
 5. In het venster Stijl kun je nu de gewenste opmaakopties definiëren, zoals lettertype, kleur, uitlijning, randen, getalnotatie en meer.
 6. Klik op OK om de celstijl op te slaan.