Microsoft account
Intro Microsoft 365
Word
EXCEL
Teams
OneNote

Wat is Teams en waarvoor wordt het gebruikt

Microsoft Teams is een applicatie die teams in bedrijven helpt efficiënt samen te werken. Microsoft Teams is hierbij de gemeenschappelijke digitale werkruimte. Zoals de naam al aangeeft, is Teams gericht op samenwerking binnen teams.

Teams is bovendien een van de meest populaire chatprogramma’s van het moment. Met het programma, dat inbegrepen is bij veel Office 365 licenties, kun je chattenvideobellen en online samenwerken met je collega’s of externen. Het chatprogramma is met name gericht op modern werken, waar medewerkers, vaak verspreid over verschillende locaties, met elkaar moeten samenwerken, ongeacht het apparaat dat zij gebruiken. Microsoft Teams werkt op laptops, desktop PC’s, smartphones en tablets en op vrijwel elk besturingssysteem.

Microsoft verwijst soms naar Teams als ‘Moderne Outlook‘. Dit betekent niet dat Teams Outlook vervangt. Teams is eerder een nieuwe kijk op een geïntegreerde applicatie die de manier weerspiegelt waarop een groeiend deel van het personeelsbestand vandaag de dag werkt. Teams mist de e-mail- en persoonlijke agendamogelijkheden van Outlook* en is een applicatie die zich richt op interne in plaats van externe communicatie. In plaats daarvan bevat Teams andere functies om mensen aan te trekken om te overwegen om van deze applicatie de plek te maken waar ze veel van hun werktijd doorbrengen:

  • Gesprekken, inclusief de mogelijkheid om te communiceren met individuen, kleine groepen en gedefinieerde teams van mensen. De gesprekken zijn volhardend, wat betekent dat ze in de loop van de tijd standhouden. Leden die lid worden van een team kunnen verwijzen naar eerdere gesprekken omdat ze binnen het team blijven bestaan.
  • Chatberichten, inclusief externen met Teams-gebruikers in andere tenants.
  • Video- en audiovergaderingen.
  • Toegang tot SharePoint Online documentbibliotheken en OneDrive voor Bedrijven om bestanden op te slaan.
  • Uitbreidbaarheid via connectors, bots, apps en de mogelijkheden van tabbladen te maken.

TEAMS EN OUTLOOK

Het is wel mogelijk een chat uit TEAMS naar Outlook over te zetten:

Outlook opent met de gekozen chat ingesloten.