Virtuele Machine aanmaken in Hyper-V

Om een nieuwe virtuele machine aan te maken openen we Hyper-V Manager

Vanuit dit scherm kunnen we de virtuele machines aanmaken
In Hyper-V manager kiezen we voor new en dan voor virtuele machine
We geven hier een logische naam aan ons virtueel machine, die gaat NIET de computer naam zijn, maar de naam binnen ons Hyper-V Manager.
Als volgende moeten we de generatie van ons virtueel machine gaan kiezen. In onze demo’s maken we meestal gebruik van de nieuwe OS-systemen van Microsoft Windows, zoals Window 10 Client en Windows-server 2019, beide zijn een 64-Bit OS. We kiezen hier dan nu ook voor Generation 2. Als we oudere OS-systemen zouden installeren zoals Windows 8.1 32-Bit, dan kunnen we beter voor Generation 1 kiezen.
Hierna moeten we gaan bepalen hoeveel werkgeheugen (RAM) we aan ons virtueel machine gaan geven, en/of we kiezen voor dynamisch geheugen.
In deze demo ga ik 4 GB RAM (4096 MB) kiezen.
Ik ga er ook voor kiezen om geen gebruik te maken van dynamisch werkgeheugen. Dus ik vink dit uit.
Hier selecteren we onze switch die we aangemaakt hebben in de vorige module
Als volgende gaan we een virtuele harde schijf aanmaken. Geef deze ook een logische naam. Hyper-V zal zelf ook een naam voorstellen, dezelfde naam als die van je virtuele machine, deze zal meestal wel goed zijn.
Kies ook de grootte van je schijf, ik kies hier nu voor 100 GB.
In het volgende scherm gaan we kiezen welk besturingssysteem gaan installeren. We hebben een installatiekopiebestand (.iso)
Klik op bladeren en gaan naar de map op je computer waar het ISO-bestand van het OS staat. Klik hier na weer op Next.
Je krijgt als laatste nog een samenvatting van alle instellingen die je hebt gedaan voor het aanmaken van dit virtuele machine. Hier kan je alles nog eens nakijken of het juist is, je zou ook nog terug kunnen gaan als je ergens een fout hebt gemaakt. Als alles in orde lijkt te zijn dan kan je hier op Finish klikken.