WSGoogle_Google Drive-omgeving beveiligen

Om je Google Drive-omgeving te beveiligen kun je een extra beveiligingsoptie inschakelen: tweestapsverificatie.

Tweestapsverificatie is een tweede laag beveiliging over online accounts. Dat betekent dat je na het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord, op een tweede manier moet bevestigen dat jij bent wie je beweert te zijn.

Dit kan op verschillende manieren.

  • Een SMS met een code: Dit is de minst veilige methode, omdat SMS’jes in theorie relatief makkelijk te onderscheppen zijn. Voor de meeste mensen is tweestapsverificatie via sms echter voldoende en veel beter dan helemaal geen tweestapsverificatie.
  • Een code via een applicatie zoals de Google Authenticator: Deze methode is veiliger. Ze werkt enkel via jouw smartphone waar de applicatie op staat geïnstalleerd. Deze applicatie maakt constant nieuwe codes aan, die je invult in plaats van een sms code.
  • Het bevestigen van jouw identiteit via een prompt: Sommige apps bieden ook de mogelijkheid om je identiteit te bevestigen via een prompt. Je hoeft dan enkel op een knop te drukken. Dat is bijvoorbeeld mogelijk bij je Google-account.

WAAROM?

Al heb je een goed wachtwoord, kwaadwillige hackers zullen er toch in slagen om in jouw account in te breken. Met een bijkomende code, die toekomt op jouw persoonlijke smartphone is de kans om gehackt te worden aanzienlijk kleiner.

In onderstaand filmpje kan je zien hoe je bijvoorbeeld voor jouw Google-account tweestapsverificatie instelt.

Je kan natuurlijk ook onderstaand stappenplan volgen:

  • Klik op het pictogram of de foto van jouw account. Volgend venster komt tevoorschijn.
  • Klik op ‘Je Google-account beheren’. Een nieuwe tab gaat open met jouw account-instellingen.
  • Ga naar ‘Beveiliging‘.
  • Onder de sectie ‘Inloggen bij Google‘ kan je dan ‘Authenticatie in twee stappen’ inschakelen.