Wat is Teams en waarvoor kunnen we het gebruiken

Wat is Microsoft Teams?

Teams is een applicatie die (teams in) bedrijven helpt efficiënt samen te werken. Teams is hierbij de gemeenschappelijke digitale werkruimte. Zoals de naam al aangeeft is Teams gericht op samenwerking binnen teams.

Teams is bovendien een van de meest populaire chatprogramma’s van het moment. Met het programma, dat inbegrepen is bij veel Office 365 licenties, kun je chatten, videobellen en online samenwerken met je collega’s of externen. Het chatprogramma is met name gericht op modern werken, waar medewerkers vaak verspreid over verschillende locaties met elkaar moeten samenwerken, ongeacht het apparaat dat zij gebruiken. Microsoft Teams werkt ook op laptops, desktop PC’s, smartphones en tablets en op vrijwel elk besturingssysteem.

We kijken even samen naar een introductiefilmpje omtrent Teams. Klik HIER.

Hoe werkt het?

Microsoft Teams werkt op laptops, desktop pc’s, smartphones en tablets op vrijwel ieder besturingssysteem (er komt zelfs een Linux-versie aan!).

Er bestaat een gratis versie van Microsoft Teams, maar wij raden aan om een Office 365 licentie af te nemen met daarin Microsoft Teams. Het voordeel hiervan is namelijk dat je ook de Office-software (Word, Excel en Powerpoint) kunt integreren met het chatprogramma. En dat is handig, want juist die integratie met andere Microsoft-technologieën maakt van Teams zo’n handige tool.

Naar Teams!

Klik HIER.