OneDrive, wat is dat?

  • Clouddienst. Met OneDrive kan je bestanden op internet (in de cloud) opslaan, om ze op verschillende apparaten te gebruiken.
  • Mogelijkheden OneDrive. Met OneDrive kan je bestanden online opslaan, maar ook bewerken en delen. Samenwerken met iemand anders aan een document kan ook.
  • Verschillende apparaten. OneDrive werkt op alle apparaten met een internetverbinding en een internetbrowser. Via de website Onedrive.com kan je als gebruikers altijd bij jouw bestanden.

MAPPEN EN MAPPENSTRUCTUUR

Ongeacht wat voor document we willen aanmaken, we willen er altijd zeker van zijn dat we het kunnen terugvinden. En op onze eigen computer browsen heeft voorlopig weinig zin… We zullen ons Word- of ander document hier niet vinden. We moeten gaan zoeken op het internet, in de Cloud van Microsoft…. Maar net zoals op onze eigen PC is het belangrijk om de zaken te ordenen volgens bepaalde regels… Het aanmaken van een goede mappenstructuur is ook belangrijk als je werkt in de Cloud, niet enkel als je op jouw eigen PC bezig bent.

NAAR ONEDRIVE

Het ‘OneDrive’-icoon kan je terugvinden onder de verschillende applicaties aan de linker zijkant, of, als je alle apps opengeklikt hebt, op het hoofdscherm.

Hier staan reeds een aantal vooraf geconfigureerde mappen, zoals ‘Afbeeldingen‘ en ‘Documenten‘. Er is ook een ‘Persoonlijke kluis‘ aanwezig waar je ‘tweestapsverificatie‘ kan inschakelen, ‘automatisch vergrendelen‘ kan instellen en ‘beschikbaarheid op al uw OneDrive-apparaten’.

Klik op ‘+ Nieuw‘ en selecteer wat je wilt aanmaken in jouw ‘Mijn bestanden‘. Zoals de naam het al zegt: dit zijn jouw bestanden, jij bent de eigenaar, en zolang je de mappen die je aanmaakt of de documenten die je maakt niet deelt met anderen, werkt dit zoals een harde schijf of jouw computer.