M365CA – Waarom M365

Hieronder kan je nalezen wat in de video te zien is

Waarom Microsoft 365

Met Microsoft 365 kan je samenwerken met collega’s aan bestanden die je in de Cloud hebt staan, en dit  op elk moment van de dag waar je ter wereld ook bent. Je hebt alleen een internetverbinding nodig.

Een ander groot voordeel van deze software is dat het heel eenvoudig is om op te zetten, uit te rollen, en het gebruik ervan is tevens zeer intuïtief.

De gegevens van je bedrijf worden gehosted in een Microsoft Datacenter, wat een enorm voordeel biedt betreffende de veiligheid (security). Als je gaat vergelijken met data die je op eigen servers hebt opgeslagen, is het zo dat je zelf de veiligheid van je data niet zo goed kan opvolgen als dat Microsoft dit kan doen. Daar werken immers  duizenden IT’ ers  met een eigen team dat alleen met de security van je data bezig is.


Het is eenvoudig om op te zetten, omdat je geen hardware dient te installeren, en dus ook geen onderhoud hiervan hebt. Je moet geen upgrades, back-ups uitvoeren of security voorzieningen te treffen. Dit alles wordt namelijk door Microsoft in de Cloud gedaan.
Ook de kosten zijn voorspelbaar, omdat je per werknemer een vaste kost hebt per maand voor je licentie. Dit is een stuk moeilijker te berekenen als je eigen servers inzet. Het enige wat je nodig hebt is een device met een goede internetverbinding.

De software kan door alle soorten bedrijven gebruikt worden, of je nu een eenmanszaak hebt, een KMO of een multinational met duizenden werknemers.

De support op dit software pakket is 24/7, en het speelt geen rol met wel toestel je werkt, of je een Desktop Pc of een laptop gebruikt of een Mac of een mobiel toestel.

De opslag van je data is afhankelijk van waar je bedrijf gevestigd is. Voor Europa zijn dat datacenters binnen Europa, maar voor sommige landen zoals Duitsland, Frankrijk en Engeland zijn er een aantal services zelfs exclusief in hun eigen land onder gebracht.

https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-365/enterprise/o365-data-locations

De Uptime van de services wordt door Microsoft voor 99,9% gegarandeerd, of omgerekend betekent dit maximaal een halve dag per jaar dat je storingen zou kunnen hebben.

De software is modulair te verkrijgen, dit wil zeggen dat er verschillende plannen bestaan die je kunt met elkaar kan combineren.