Het Office365-pakket

Afhankelijk of je een “werk- of schoolaccount” hebt of een persoonlijke gratis account, zal jouw pagina er enigszins anders uitzien. Dit is mijn office.com pagina als ik ingelogd ben met mijn werkaccount.

En dit is mijn startpagina op office.com als ik ingelogd ben met een persoonlijke account. Je ziet dat hier veel minder apps staan.

Wil je Office installeren, dan krijg je volgend scherm:

Wat is er nu precies mogelijk en hoe kun je gratis Word, Excel en Powerpoint gebruiken?

Microsoft heeft de laatste jaren een indrukwekkende arsenaal aan multi-platform Office-apps beschikbaar gesteld. Microsoft Word, Excel en PowerPoint zijn te verkrijgen voor Android, iOS, Windows Mobile, macOS en Windows zelf natuurlijk. En op een aantal apparaten kun je Microsoft Office gratis gebruiken! Maar niet op alle.

Op welke toestellen kan je nu – legaal – werken met Word, Excel en Powerpoint zonder te betalen? Online kun je wel altijd gratis (een beperktere versie van) Microsoft Office gebruiken.

Om naar de verschillende abonnementen te gaan, klik HIER.

1. Pc, laptop en Mac: gratis Microsoft Office Online

Als je niet betalen wilt voor Microsoft Office kun je op je Windows, Linux en Mac, met enige beperkingen, legaal en gratis:

 • Microsoft Office Online gebruiken in je web browser (Chrome, Firefox, Edge, Safari).

2. Smartphone en tablet: gratis Microsoft Office apps

 • Microsoft Office voor Android en iOS of de losse
  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft PowerPoint apps
   voor Android en iOS gebruiken.

Voor beide moet je wel inloggen met je gratis Microsoft/Hotmail-account.

We zien hier al een hele reeks applicaties aanwezig, zoals de voor iedereen gekende ‘Word’, ‘Powerpoint’ en ‘Excel’, maar ook ‘Outlook’, ‘OneDrive’, ‘Agenda’ en ‘ToDo’.

We gaan het functioneren binnen de meest gekende apps niet uitgebreid bespreken. Wel gaan we kijken hoe we een document, presentatie of rekenbladen kunnen delen met onze medewerkers en hoe we kunnen samenwerken met onze collega’s.