Gratis hosting

Wil je gratis hosting, zonder onmiddellijk een domeinnaam aan te kopen, dan vind je HIER een aantal mogelijkheden om jouw website, ook een WordPress.org-website te hosten.

De eerste die je hier ziet is de WordPress.com waar we de afgelopen 2 dagen mee bezig zijn geweest. Het is echter niet mogelijk hier een WordPress.org website op te installeren.

Degene waar wij vandaag onze WordPress.org op gaan zetten is Byet.host, de 4e uit de lijst. Laten we eens kijken wat er aangeboden wordt bij deze gratis hosting dienst:

Wij gaan dus in eerst instantie naar HIER.

En klik op ‘Signup for Free Hosting‘.

Volgend registratieformulier gaat open.

Je vult hier het subdomein in dat je wilt gebruiken bij het byethost.com domein. Je kan dit nog veranderen eens je op jouw control panel bent.

Als alles ingevuld is klik je op ‘Register‘.

Volgend scherm gaat open:

KIJK ZEKER OOK IN JOUW ONGEWENSTE E-MAIL
OF SPAM FOLDER VOOR JE VRAAGT OM OPNIEUW DOOR TE STUREN!

ACTIVEER JOUW ACCOUNT!

Jouw ‘Account Order Confirmation‘ gaat open met alle details die je nodig gaat hebben om toegang te krijgen tot jouw account. Neem eventueel een schermafbeelding en sla die op, maar weet dat je ook een nieuwe mail binnen krijgt met al deze gegevens.

Ik heb mijn wachtwoord hier weggeretoucheerd, maar in jullie mail zal dus jullie wachtwoord meegezonden worden. Dit begrijp ik persoonlijk niet goed, maar bon… je hebt de mogelijkheid jouw wachtwoord te veranderen na inloggen op jouw VistaPanel. Doe dit!

Als je hierna in het account-venster op de URL van jouw Home page klikt, kom je op volgende pagina, in een nieuwe browsertab.

Als we terug gaan naar onze ‘Account Order Confirmation‘, kan je ook op de cpanel….-link klikken. Ook hier gaat er een nieuw browservenster open, waar je jouw gebruikersnaam en het wachtwoord dat je net gebruikt hebt bij het aanmaken van een account kan ingeven.

Hier heb je enkel de keuze om te aanvaarden als je jouw gratis hosting wilt behouden.

Klik ‘I Approve‘ en het ‘Vistapanel‘ gaat open.

Rechts, onder STATISTICS kan je jouw plan zien, maar ook het aantal subdomeinen dat je hebt, het aantal MySQL Databases, hoeveel disk space je gebruikt hebt en hoeveel van de dagelijks toegestane hits je hebt.