Data.gov

Uitlezen CSV bestand en resultaat printen in de console

De Belgische overheid biedt op zijn website (https://data.gov.be/) openbare data aan. Deze data bevat allerlei zaken gaande van Bevolking, Justitie, Landbouw en Visserij tot wetenschap en technologie. Je kan deze data aanvragen in verschillende dataformaten, onder andere .CSV formaat.

Welk soort data je kiest om te verwerken is volledig aan jou. De enige vereiste van deze opdracht is dat je uit je dataset de volgens jou meest interessante resultaten kan weergeven in je console. De hoeveelheid data en de diepte van de details kies je zelf.

Probeer binnen de data met objecten te werken. Je kan in je file zeker wel een structuur terugvinden!  Probeer deze ook in jou code te verwerken zodat je repetitieve data kan groeperen.

Uitbreiding 1:

Maak het mogelijk dat een gebruiker van je code de weergegeven code op de console ook kan terugvinden in een .txt file die je zelf mag genereren. De naamgeving van deze file is het type code in combinatie met de datum van vandaag. Let hierbij op dat dit op elke dag moet kunnen werken! (gebruik DateTime).

Uitbreiding 2:

Maak het mogelijk voor een gebruiker om uit de weergegeven data zelf te kiezen welke gegevens hij in de .txt file laat zetten.