WSGoogle_Waar is de Cloud?

Waar wordt al die data nu eigenlijk fysiek bewaard?

Als je HIER klikt, kom je op een website van Google met een wereldkaart waarop alle locaties met datacentra aangeduid zijn.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-88.png

Je kan daarna doorklikken naar Saint-Ghislain, België om meer te weten te komen over de datacentra die Google bij ons heeft ingeplant.

In 2007 kwam Google met het idee om een datacenter te bouwen in Saint-Ghislain. Het datacenter was volledig operationeel in 2010 en was het eerste Google-datacenter ter wereld dat volledig zonder traditionele koeling werkt. In plaats daarvan gebruiken we een geavanceerd systeem met koeling door verdamping van water uit het nabijgelegen industriekanaal.

Ondertussen is al een 4de datacenter gebouwd en zijn ze bezig aan een 5de datacenter. De totale investering van Google in datacenters in St. Ghislain komt daarmee op bijna 3 miljard euro.

Een datacentrum bezoeken is vaak heel erg moeilijk. De centra zijn vaak op afgelegen plaatsen gevestigd en 93,3% van de aanvragen tot rondleidingen worden geweigerd.

Volgende filmpje toont ons de veiligheidsmaatregelen die genomen worden om het risico op spionage of op datadiefstal via bezoekers tot een strikt minimum te beperken.
Klik HIER om de film te bekijken.

Meer specifieke informatie omtrent Datacentra van Google en de veiligheidsmaatregelen die zij nemen kan je HIER vinden.

This image has an empty alt attribute; its file name is image-203.png