Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This groep is currently closed

De plaats waar vele IT-carrières beginnen, de IT-helpdesk.

Een plaats waar vele mensen naartoe bellen als ze een simpel computerprobleem hebben, tot nodige ondersteuning vragen bij complexere set-ups.
Een heerlijke job om dus eerste ervaringen op te doen als Netwerken en Computersystemen jou bekoren.

Natuurlijk is het niet alleen helpdesk voor particulieren, maar ook grotere datacentra en bedrijven hebben goede Support engineers nodig om hun systemen draaiend te houden.

Zegt de job als IT-support medewerker jou iets, dan is deze opleiding wat voor jou.

Deze opleiding brengt jou tot op het niveau van een Junior IT-support medewerker met badge erkenning van Cisco.

Deze opleiding is ook de vooropleiding voor Netwerkbeheerder en Systeembeheerder.

Aanpak

Deze opleiding is een gecoachte zelfstudie opleiding. Dit wil zeggen dat de meeste inspanningen van jouw kant als deelnemer komen. Samen met jouw coach stel je deadlines op, die geijkt zijn op jouw mogelijke tijdsbesteding. Vanaf dan doorloop je de leerstof aan de hand van de vele artikelen, afbeeldingen, oefeningen en filmpjes. Daarnaast ondersteund jouw coach jou om het beste uit het traject te halen en alle vragen en problemen, samen met jou op te lossen.

Onze trajecten, zijn trajecten naar werk. Daarom zetten we alles op alles om jou goed te ondersteunen en jou te helpen om de training in een correct tempo af te werken. Daarnaast kijken wij ook met jou mee naar de inhoud. Heb je voor bepaalde vacatures een bepaalde skill nodig die nog niet in het traject zit? Bespreek het met jouw coach en wij kijken hoe we jou deze uitbreidingen kunnen bieden.

Leerpad

Als Hybride traject betekent dit dat wij een basis traject hebben ontwikkeld voor elke deelnemer, die moet gevolgd worden. Aan de hand van testen, examens en projecten werk je de modules van dit traject af. Als je alle verplichte modules hebt afgewerkt, verkrijg je het Multimedi Certificaat van deze opleiding.

Naast de verplichte Modules, heb je als deelnemer ook de mogelijkheid om uitbreidingen te volgen. Dit zijn modules die een gelijkende technologie aanreiken die dieper in gaan op een bepaalde technologie.

Daarnaast maken we in deze opleiding ook gebruik van erkend Cisco-opleidingsmateriaal via ons partnership met de Networking Academy van Cisco.

Lessen en Leerstof

Dit traject bestaat uit Begeleide Zelfstudie waarbij je via ons leerplatform LearningFever de mogelijkheid hebt om de leerstof te onderzoeken en Zelfstandig Leren waarbij je zelf actief gaat opzoeken op het internet naar nodige kennis, voorbeelden en oefeningen.

Daarnaast gaat jouw coach jou ondersteunen in dit traject en zal jouw vragen opvangen via onze chat en indien nodig kleine lessen of momenten voorzien om jou terug verder op pad te zetten.

Opleiding

Hieronder beschrijven we het standaard traject voor een support-engineer / helpdesk medewerker.

We verwachten dat een deelnemer die voltijds beschikbaar is, +/- 4 maand over de opleiding zal doen. Al onze opleidingen zijn modulair opgebouwd en kunnen ook op maat worden samengesteld.

Deze opleiding kan gebruikt worden als de vooropleiding voor Netwerkbeheerder en Systeembeheerder.

Basis Onderdeel (4 maand)

Deze onderdelen moeten worden gevolgd door alle deelnemers en vormen de basis van deze opleiding.

  • Inleiding tot Infrastructuur
  • Inleiding tot Netwerken (NetAcad van Cisco)
  • Virtualisatie – Associate
  • Windows 10 – Associate
  • Windows-server – Associate
  • PowerShell – Associate
  • Microsoft 365 – Associate
  • MSSQL Server – Associate
  • ITIL – Associate
  • IT-support Eindproject

Groep Cursussen

Cursus progressie
0% voltooid
0/0 stappen
Cursus progressie
0% voltooid
0/0 stappen
Cursus progressie
0% voltooid
0/0 stappen
Cursus progressie
0% voltooid
0/0 stappen
Cursus progressie
0% voltooid
0/0 stappen
Cursus progressie
0% voltooid
0/0 stappen
Cursus progressie
0% voltooid
0/0 stappen
Cursus progressie
0% voltooid
0/0 stappen