TMO_Ken jij je doelen?

De kwaliteit van je doelen bepalen de kwaliteit van je timemanagement.

Als we dit van dicht bij zouden bekijken, ga ik je eerst moeten voorstellen aan Vilfredo Pareto, een Italiaanse econoom.

Hij ontdekte dat ongeveer 80% van de  uitkomsten wordt veroorzaakt door 20% van de oorzaken.

Dit toegepast op timemanagement

Alle tijd die we in het werk steken is lang niet even productief, vaak doen we 80% van het werk in maar 20% van de tijd.

Het is belangrijk jou te focussen op die 20% van de tijd die 80% van het resultaat oplevert.

Mensen die hun werk heel goed willen doen, gaan automatisch harder en langer werken. Op het eerste zicht lijkt dat een goede strategie, maar zij ziet iets essentieels over het hoofd, het verschil tussen inspanning en resultaat.

Inspanning of resultaat?

Inspanning en resultaat zijn niet hetzelfde. Inspanning is de hoeveelheid tijd en moeite die je in je werk steekt. Resultaat is wat er objectief uitkomt.

Inspanning en resultaat gaan door elkaar lopen door opmerkingen zoals: “Als je maar je best doet.” Deze opmerking betekent eigenlijk: het maakt niet uit wat het resultaat van je werk is, als je na afloop maar goed moe bent en er veel tijd in hebt gestoken. Prima voor de sportdag op school, maar niet altijd verstandig. Mijn huis zou ik niet graag laten verbouwen door een aannemer die op deze manier werkt.