Project Afhankelijkheid

Nu we weten wat een afhankelijkheid is. Kunnen we aan ons Hello World project een afhankelijkheid toevoegen.

Om dit te illustreren voegen we het Log4J Framework toe. Dit framework staat ons toe om Logging uit te voeren en dus status bij te houden van de applicatie op een bepaald moment bij een bepaalde handeling. Dit is zeer nuttig bij het zoeken naar ‘waarom liep iets niet zoals het moest’.

Het zou zonde zijn om alles zelf te gaan schrijven, dus we gebruiken het Open-Source Framework Log4j en gaan dit met Maven als een afhankelijkheid gaan toevoegen.

Log4J is nu ingeladen in ons project. Achter de schermen heeft Maven het project van op de Global Repository (Maven Repository) gedownload en deze op onze Lokale Repository (PC) geplaatst.

Elke dependency downloaden we dus eigenlijk van het internet. En wat downloaden we precies? JAR-files. De executables van andere Java Projecten.

Deze Jar’s worden in een verborgen map geplaatst op het computer systeem. Dit is namelijk op de PC zijn HOME pad. en daar de map .m2/repository. Hier staan allee downloads in die Maven doet.

WEETJE

Ga niet zomaar aan de slag in deze map want een verwijdering in de m2 map kan grote gevolgen hebben. Desondanks kan het soms ook een manier zijn om conflicten op te lossen. In het begin, vraag raad aan een senior of expert.