Wat?

2001 het ontstaan van C# 1.0.

Een kersverse volbloed, die er allesbehalve alleen voor stond. Niet alleen ging het hier om een objectgeoriënteerde programmeertaal, C# kon terugvallen op het .Net Framework.

Bekijk het .Net Framework als een bibliotheek van functionaliteiten. Enerzijds, zijn er bepaalde functionaliteiten die je graag zou toevoegen aan je applicatie? Dan kan je deze hier terugvinden en integreren. Anderzijds, moest dit toch niet het geval zijn… Dan kan je hier je eigen code voor schrijven en dit toevoegen aan het raamwerk. Van programmeurs, voor programmeurs.

– Hans Van Soom

C# kan gebruikt worden voor vele doeleinden zoals bv. mobiele, desktop, database en webapplicaties. Maar eveneens voor websites, web services, virtual reality, games en nog veel meer.

Daarbovenop is schaalbaarheid één van de grote sterktes van onze geliefde programmeertaal. Ontwikkel je een applicatie voor een tiental mensen en ga groeit deze al snel uit naar een honderd- of duizendtal. Dan ga je hier dankzij C# weinig hinder door krijgen.

Als extra steunpilaar is er de .Net community. Zijn er vragen waar je mee vastloopt, ben je op zoek naar tricks and ticks of wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Dan kan je hier steeds terecht.