Delete

Als laatste hebben we nog Delete. We willen als we op een knopje drukken dat we een “Ben je zeker” berichtje krijgen, en als we dan op “Ja” klikken dat de film verdwijnt uit de database.

Wederom starten we met het model.

Eigenlijk hebben we hier alleen het Id nodig, maar ik geef ook de Title mee, zodat we kunnen zeggen “Bent u zeker dat u The Hunger Games wilt verwijderen?”.

Voor de laatste keer passen we Index.cshtml aan.

We voegen een methode Delete toe in de MovieController klasse. We vragen de film op en vullen daarmee het model, dat we meesturen naar de view.

Maak Delete.cshtml aan. Hier geven we nog een waarschuwing.

Merk op dat we als asp-action ConfirmDelete nemen in plaats van gewoon Delete. Dit komt omdat we de HttpGet en HttpPost methodes niet kunnen laten overloaden, omdat die hetzelfde opgebouwd zijn.

Dit is hoe de waarschuwing er uit ziet:

En als we op de grote rode knop drukken, zien we dat de film effectief verwijderd is.

Zo! Als je tot hier bent geraakt, wilt dat zeggen dat je de basisprincipes van MVC en CRUD in ASP.NET Core onder de knie hebt. Natuurlijk is er nog een heel zwembad aan content waar we je in gaan gooien om hier nog meer geavanceerde dingen mee te doen, en is er na deze opleiding nog een hele oceaan aan oneindige content waar je van zult kunnen genieten.